Duurzaamheid, wat is dat eigenlijk?

9 april 2021 | algemeen

Volgens de Dikke van Dalen is duurzaamheid “Geschikt/bestemd om lang te bestaan, bestendig”. Hierbij draait het dus niet perse om milieu en klimaat. Een andere bruikbare, en algemeen gangbare, definitie is die uit het rapport van Brundtland [1]

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien.

Voor mij is het een combinatie van beiden. Zodanig leven dat je de planeet zo min mogelijk schade toedient waardoor deze voor komende generaties behouden en leefbaar blijft. Maar ook jezelf ontwikkelen op een manier dat het ‘duurzaam’ dus langdurig/bestendig is. Gedrags- of gedachtenpatronen wijzigen waarvan je een leven lang plezier hebt.

Blijvende verandering

Beide manieren van duurzaam leven en ontwikkelen komen terug in EcoLinda, mijn blog waarin ik je wil inspireren en meeneem op mijn zoektocht naar een iets duurzamer (goed voor de planeet) leven of door middel van coaching, waarin jij zorgt voor een blijvende verandering in dat wat je wilt bereiken. Zowel in denken, doen als voelen. En misschien wil je wel op weg geholpen worden in jouw zoektocht naar een duurzamere manier van leven.

World Commission on Environment and Development (1987) Our common future. Beter bekend als het Brundtland-rapport.

Selfcare is not a waste of time; selfcare makes your use of time more sustainable.

Jackie Viramontez